Fodboldbingo er en sjov leg, som egner sig særlig godt som en pauseaktivitet, eller når træningen ikke skal være så hård.

Materialer til fodboldbingo

  • 1 bold pr. spiller plus 10 ekstra til firkanten.
  • 44 stk. kegler.
  • 6 x 2 opgave ark.
  • 2 x nitter.
  • Bingoplader 1 pr. deltager/par.
  • 1 stk. heade bold.

Organisation af fodboldbingo

2 stk. firkanter à 15 x 15 meter. Der skal minimum 20 meter imellem hver firkant, helst så der ikke er synlig kontakt imellem de 2 firkanter.

I firkant nummer 1 placeres 12 stk. kegler med et opgaveark under hver kegle samt 2 stk. nitter. (Se under opgave ark) I firkant nummer 2 udføres øvelserne. Hver øvelse er placeret max 2 gange, altså under 2 forskellige kegler.

Legen kan afvikles med par eller med individuelle deltagere. Hver deltager/par skal have en bingop- lade med de forskellige øvelser. Det er en god idé at lave bingopladerne på en sådan måde, at øvelserne afvikles i forskellige rækkefølge af deltagerne., dog skal man så vidt muligt sørge for, at alle deltagere/par slutter med samme øvelse. Det gør det overskueligt for træneren at se, hvornår deltagerne/parrene er færdige. Øvelserne skal afvikles i rækkefølge jævf. bingopladerne.

Alle starter samme sted. Hvis legen er individuelt dribler man f.eks. sin bold igennem 10 kegler inden man når firkant nummer 1 hvor man må vende en kegle. Svarer opgaven under keglen til den øvelse man har som nummer 1 så løber man videre til firkant nummer 2 og udfører sin øvelse. Herefter løbes igen til driblebanen (de 10 kegler) som igen løbes igennem inden man igen kommer til firkant nummer 1 hvor man igen vender en kegle. Hvis man vender en kegle med en opgave eller nitte, som ikke svarer til den øvelse man har på sin bingoplade, så løbes der direkte igennem firkant nummer 2 og videre til driblebanen (de 10 kegler).

Det sjove i denne leg er, at man kan komme til at løbe langt hvis man ikke finder den rigtige øvelse i henhold til rækkefølgen på bingopladen, og jo mere træt man bliver, jo sværere er det at huske hvad der er under de forskellige kegler.

Deltageren/holdet som først kommer igennem øvelserne har naturligvis vundet. Vælger man at lave øvelsen parvis kan deltagerne f.eks. løbe på hver side af de 10 kegler på driblebanen og spille inderside til hinanden. Er det teknisk gode spillere kan man øge sværhedsgraden f.eks. ved underhåndskast til makke- ren, som skal spille tilbage med højt indersidespark, halvflugtning eller hovedstød.

eksempler på aktiviteter fodboldbingo
Eksempler på aktiviteter til Fodboldbingo

Eksempel på bingo-plade

Øverste felt kan eventuelt bruges som afkrydsning når man har været igennem øvelsen. De 5 første øvelser blandes fra bingoplade til bingoplade. Dette gør at man undgår ’bold-kø’.

Når træneren planlægger, er det en god ide at have samme øvelse som sidste øvelse på samtlige Bingoplader.

bingoplade til fodboldbingo
Eksempel på en bingoplade til Fodboldbingo

Andre fodboldlege

Jeg har også samlet andre fodboldlege her.

Kommentarer