Det kan helt sikkert betale sig at lave udstrækning i forbindelse med fodbold. Udspænding vil for fodbold hjælpe på hoftebevægeligheden, så du kan bevæge dig mere frit på fodboldbanen.

Jeg har gode erfaringer med at strække ud både før og efter fodbold. Det får mig til at føle, at kroppen er mindre spændt og jeg føler mere frihed i kroppen. Der er skrevet meget vrøvl om udstrækning rundt omkring, men på motionsplan.dk kan du læse dybdegående om effekten af udstrækning og udspænding i en komplet guide.

Kort om udstrækning for fodbold

  • Du kan både lave udstrækning og udspænding før og efter træning.
  • Du kan strække ud enten statisk eller dynamisk. Hvis du strækker ud før træning, så foretrækker jeg selv at lave det som dynamisk udstrækning.
  • Udstrækning og udspænding har effekt på den funktionelle range of motion uanset hvor lang tid, du holder strækket. Men at holde stræk mellem 15-30 sekunder giver formentlig en bedre effekt end kortere stræk.
  • Brug vejtrækningen til at komme godt ud i strækket. Når du bruger vejtrækningen, så slapper kroppen bedre af, og smerterne forsvinder.
  • Hvis du gerne vil være smidigere, så skal du strække ud ofte. Hvis det bare er for at få fornemmelsen af frihed i kroppen, så virker hvert stræk rigtig godt.

Eksempler på udstrækningsøvelser efter fodbold

Desuden har jeg delt en masse eksempler på øvelser til udstrækning og udspænding på motionsplan.dk

Yoga efter fodbold

Når du har spillet fodbold, så kan du også overveje at lave forskellige yoga-flows. På motionsplan.dk har jeg beskrevet De fem tibetanere og Solhilsen A og B. Jeg har selv rigtig gode erfaringer med at lave yoga og udstrækning i forbindelse med fodbold.

Jeg føler mig meget mere fri i kroppen og afspændt i muskulaturen. Yogaserier kan være med til at løsne op, så man bevæger sig mere frit. Det er særligt hoften, baglårene og lænden, jeg synes jeg har kunnet mærke effekt af yoga på.