Kender du nogle gode fodboldhistorier, facts om fodbold og fodboldlegenderne? Der er masser af rigtig gode bøger om fodbold. Jeg har samlet en liste med de bedste fodboldbøger, så du kan lære mere om fodboldhistorien.

Du skal naturligvis have nogle bøger om fodbold, som du kan få tiden til at gå med, mens du venter på EM 2021. Du kan dykke ned i både de danske og udenlandske spillere. Du kan også finde højtlæsningsbøger om fodbold, eller bøger som børn let selv kan læse. Der er naturligvis også nogle guldkorn for de voksne.

Fodboldbøger 2021

Der udgives virkelig mange fodboldbøger hele tiden, og det gælder naturligvis også i 2021 op til EM. Jeg kan særligt anbefale, at dykke ned i Martin Davidsen Mirakelmageren, som handler om Danmarks EM-triumf i 1992 og træneren bag triumfen. Bogen er netop opdateret med nye interviews.

Men først kigger vi lige på fodboldbøger til børn.

Fodboldbøger børn

Peter Pedal spiller fodbold

Køb Peter Pedal spiller fodbold hos Gucca*

Pixibøger med Peter Pedal er virkelig nogle af mine favoritter at læse højt for min piger, da de var fra 2-6 år.

Peter Pedal har selvfølgelig også prøvet at spille fodbold. Men det er ikke så let at finde ud af reglerne, da han gerne vil være med til en fodboldkamp i parken.

Peter Pedal kommer på fodboldskole, men når den lille utålmodige og glemsomme abe at lære alle reglerne, inden han skal prøve at spille sin første kamp kamp?

Det gode ved Pixibøger med Peter Pedal er, at det jo ikke er en bog, der bare skal læse en gang. Du bliver bedt om at læse den højt rigtig mange gange, ofte lige i træk. Når børnene bliver lidt ældre, så har de hørt historien så mange gange, at de begynder at lege, at de selv kan læse.

Læs med landsholdet

Hele serien med Læs med landsholdet kan købes hos Gucca*.

Læs med Landsholdet er en serie bøger, der er lavet i samarbejde med DBU. De handler om de største danske fodboldstjerner - og du kan både læse om spillerne fra Herrelandsholdet og Kvindelandsholdet.

I bøgerne fortæller forskellige landsholdspillere, hvorfor de begyndte at spille fodbold, og hvordan det er at spille på landsholdet. Du får også nogle historier fra kulisserne, som man normalt ikke hører så meget om.

Bøgerne indholder en række fede fodboldbilleder, og der er masser af historier og facts. Bøgerne er beregnet til, at du selv kan læse dem, når du går i 2.-3. klasse.

Bækager Boldklub 1 – Tæsk og tuba

Bækager Boldklub er en skør og skæv serie om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Serien består af fem bøger, og de er virkelig sjove.

Du kan købe hele serien med Bækager Boldklub hos Gucca*

Bøgerne handler først og fremmest om venner og sammenhold.

Bækager Boldklub har mistet alle deres dygtige fodboldspillere og står nu tilbage med B-holdet, som hovedsagelig består af knap så dygtige spillere. Faktisk ret dårlige spillere.

Men som lille provinsby er man ikke klar til at give op, og med begejstring, kampvilje og lidt stammedans fra altmuligmanden skal det da nok lykkes at få et resultat, der går over i fodboldhistorien … som det dårligste nogensinde.

Du behøver ikke at være fan af fodbold, for at læse denne serie, for du griner alligevel af de sjove unger og deres trænere.

EM 2021 – Bogen med landsholdet

Køb EM 2021 – Bogen med landsholdet hos Gucca*

EM 2021 - Bogen om landsholdet - forbereder dig til EM-slutrunden 2021. Bogen egner sig nok bedst for de 8-14 årige.

Bogen indeholder interviews med alle spillere fra det danske landshold og landstræner, Kasper Hjulmand.

I bogen møder du også de største fodboldstjerner og lærer om favoritterne til at nuppe gulvet.

Bogen er lavet i samarbejde med DBU, og du kan både finde en playliste over alle landsholdssangene og nationalsangen. Du kan finde kampprogrammet, som du selv kan få lov til at udfylde med resultaterne.

Der er naturligvis også en quiz, fede billeder og masser af historier. Hvis jeg var 8-14 år, så er det helt sikkert en bog, jeg ikke selv ville kunne undvære i forbindelse med EM.

Verdens 100 bedste fodboldspillere 2020

Verdens 100 bedste fodboldspillere 2020 hos Saxo*

Hvem var de 100 bedste fodboldspillere i 2020?

To af Danmarks mest populære fodboldeksperter, Per Frimann og Carsten Werge, ser tilbage på et anderledes fodboldår – hvor alle turneringer blev sat i stå af en virus inden den spændende slutfase.

Er nr. 1 igen en forsvarsspiller? Er Messi og Ronaldo stadigvæk i top 3? Hvor mange danskere er på listen? Historierne om hver enkelt profil er krydret med fotos, facts samt personlige iagttagelser fra Werge & Frimanns rejser rundt i Europa til de største klubber og stadioner.

Fodboldbøger om dansk fodbold

Mirakelmageren - om Richard Møller Nielsen

Køb Mirakelmageren hos Saxo*

Richard Møller Nielsen var en dansk fodboldspiller og -træner. Han begyndte sin karriere som fodboldspiller i OB, og spillede for Danmark to landskampe i henholdsvis 1959 og 1961.

Kort efter den seneste kamp måtte han indstille karrieren på grund af en skade. Fra 1990-1996 agerede han i stedet træner for det danske landshold og er især kendt for manden bag holder, der blev europamestre i 1992.

“Mirakelmageren” er historien om Richard. Gennem samtaler med både med- og medspillere, venner og fjender, familie og bekendte kommer vi i “Mirakelmageren” tæt på den mand, som blev kåret “Verdens bedste fodboldtræner”.

Min største kamp

Køb Min største kamp hos Gucca*

Min største kamp er flere generationer af danske fodboldstjerners egne øjenvidneberetninger om deres største kamp. Aldrig før har så mange fodboldstjerner – fra Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Jon Dahl Tomasson til Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Nadia Nadim og mange flere –optrådt i en bog sammen. Alle fortæller de her om deres absolut største fodboldøjeblik.

Læs fx om Christian Eriksens sparketræning inden hattrickkampen mod Irland i 2017, få John “Faxe” Jensens egen historie om at “ramme den lige i røven” i EM-finalen, og kom med tilbage til en anden fodboldtid, da Sepp Piontek skulle dække verdensstjernen Pelé op i en landskamp i Brasilien.

Det er genialt, det der

Køb Det er genialt, det der hos Gucca*

Det er genialt, det der De største kampe, stadioner og stjerner af Carsten Werge & Svend Gehrs & Flemming Toft

Tre af landets bedste fodboldkommentatorer gennem sammenlagt mere end fem årtier tager os med til deres største oplevelser med fodbold.

I Det er genialt, det der fortæller Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge om minderige kampe, om møderne med de største stjerner, og de tager os med bag kulisserne på de bedste og de værste stadioner. De diskuterer også deres helt særlige fælles arbejde, udviklingen inden for både teknik og professionel fodbold, deres forberedelse og egen unikke stil – og fordele og ulemper ved at have en medkommentator!

Miraklet i Madrid - om OBs sejr over Real Madrid

Køb Miraklet i Madrid hos Saxo*

Martin Davidsen har skrevet historien om dansk klubfodbolds største bedrift. Bogen handler om dengang Odense Boldklub eller OB spillede europæisk fodbold mod mægtige Real Madrid.

Martin Davidsen er en vaskeægte OB-ekspert, og han driver bl.a. også podcasten Stemmer fra Ådalen. Ådalen i Odense er netop hjemstedet for OBs træningsanlæg.

Martin Dadvidsen har også skrevet et par ekstra gode bøger her:

Drømmeland - sejren og sommeren der forandrede Danmark

Drømmeland - sejren og sommeren der forandrede Danmark

Alle voksne danskere husker, hvor de var, da en stortudende Flemming Povlsen på en smuk juniaften i 1992 løftede EM-pokalen i en af europæisk fodbolds mest overraskende triumfer nogensinde.

Læs mere

Målmand - bag om fodboldspillets mest udsatte job

Målmand - bag om fodboldspillets mest udsatte job

Målmanden er den spiller på fodboldbanen, der har det tungeste ansvar. Det er ham, der skal forhindre bolden i at gå ind, og det er ham, der i sidste ende kan bestemme, om holdet vinder eller taber.

Læs mere

Fodboldbøger biografier og selvbiografier

Hvis du godt kan lide at læse en god biografi om fodboldspillere, så kan jeg virkelig anbefale de nedenstående biografier og selvbiografier.

Jagten på frihed - om William Kvist

Køb Jagten på frihed hos Gucca*

Jagten på frihed er William Kvists åbenhjertige beretning om livet på fodboldens førsteklasse på godt og ondt.

Selv om han er en af de mest rutinerede på det danske landshold, har spillet i både Bundesligaen og Premier League og i dag er anfører i FCK, har han mange gange overvejet, om han overhovedet passede ind i en verden med store lønninger, koleriske trænere, dyre spilleragenter og ikke mindst machokulturer.

William Kvist har altid gjort tingene anderledes og omgivet sig med mentaltrænere, kostvejledere og behandlere. I bogen giver han et sjældent indblik i kampen for at overleve som topspiller i international fodbold og finde sin plads i den store fodboldmaskine.

Fagbøger om fodbold

Kontrol og læring af motoriske færdigheder og verbal feedback

Kontrol og læring af motoriske færdigheder og verbal feedback

Den her har jeg selv skrevet. Bogen besvarer følgende to spørgsmål: (1) Hvordan kan komplicerede, hurtige færdigheder tænkes at være kontrolleret, og hvordan kan påvirkningen og læringen i dette kontrolsystem tænkes at foregå? (2) Hvordan kan underviseren verbalt give feedback på udøverens præstation af en kompliceret, hurtig færdighed for at skabe den bedst mulige motoriske læring hos udøveren?

Tjek prisen hos Bod*

Når talent forpligter

Når talent forpligter

Sammen med en række af Danmarks absolut bedste sportsfolk undersøger en fodboldtræner og en ledelsesforsker i Når talent forpligter hvad det har af konsekvenser, når man ikke primært er motiveret af at vinde, men i stedet føler sig forpligtet af sit talent til at sætte sig spor på anden måde.

Læs mere

Motivation - nå i mål med din træning!

Motivation - nå i mål med din træning!

Det kan være svært at bevare motivationen, når det kommer til træning, men nu får du gode råd til at bevare den, uanset dit ambitionsniveau. Brian Overkær, Henning Langberg og Nicklas Pyrdol står bag Motivation, der hjælper dig med råd og værktøjer til at komme igang, fastholde vanen og forbedre dig.

Læs mere

Bedste fodboldbøger

Det er umuligt at sige, hvilke fodboldbøger der er de bedste. Men på denne liste er der helt sikkert nogle læseværdige bøger.

Jeg forsøger imidlertid at få udvidet listen. Hvilke fodboldbøger er dine absolutte favoritter?

Kommentarer