Foot spark

I de følgende øvelser arbejdes parvis. Den ene spiller holder bolden, mens den anden arbejder. Pas på ikke at blive ramt over fingrene. Spilleren, der holder bolden, sørger for at hæve eller sænke bolden, så højden præcist tilpasses den sparkende. Sparkeren skal være udfordret, uden at opgaven virker umuligt, eller sparket udføres forkert. Der sparkes 10 gange med hvert ben, hvorefter der skiftes roller – holderen sparker og sparkeren holder.

Hold bolden på siderne. Spark nedefra og op på bolden med vristen af foden. Mellem hvert spark laves et lille mellemhop.

Hold bolden ovenpå og nedenunder. Herefter sparkes på samme rytmiske måde med fodens inderside og efterfølgende med ydersiden.

Det er vigtigt at benet føres op i en cirkelbevægelse, så bolden rammes fra siden og ikke nedefra.

Brug begge ben. Når bevægelserne er på plads kan du skiftes til at sparke med højre og venstre ben med et lille mellemhop mellem sparkene. Dette giver en krydsbevægelse og styrker evnen til at finde og bevare en god balance i kroppen.

Kombinationer. Endelig kan du lave små serier, hvor bolden først rammes med vristen, derefter føres benet i en cirkelbevægelse over bolden (indefra og udefter). Benet rammer kun jorden en enkelt gang, hvorefter bolden skal rammes med indersiden. Her er det vigtigt, at den der holder bolden er opmærksom på at ændre sit grebet ift. hvor sparket kommer fra, så vedkommende ikke bliver ramt over fingrene.

Disse øvelser kan nemt varieres, hvor der skabes boldkontakt med knæet, låret eller andre fodboldrelevante dele af kroppen.

Prøv at få hele holdet til at arbejde i samme takt. Er der ikke musik til stede, kan træneren klappe takten eller måske endda begive sig ud i en lille sang.

Kommentarer