Det er ret grundlæggende i jonglering, at man kan holde bolden i luften. I dette afsnit beskrives en masse måder at gøre det på.

Når du begynder med at forsøge at holde bolden i luften, kan det godt være lidt svært. Begynd at øve dig med det ben, der falder dig mest naturligt.

Først sparker du bolden op i luften en gang, hvorefter du griber bolden. Så prøver du to gange i træk, inden du griber bolden. Sådan fortsætter du, indtil du kan jonglere 10 gange, så bliver du hurtigt god. Når du føler dig sikker, kan du skifte til det andet ben. Til sidst er din boldkontrol så god, at du bestemmer over bolden og ikke omvendt.

Du skal forsøge at slappe af, når du jonglerer. Det ser mere elegant ud, og det gør faktisk øvelserne lettere. Det er en fordel at være smidig ved nogle af øvelserne.

Som en ekstra udfordring kan du forsøge at variere højden af de bolde, du spiller op i luften. Endelig kan du eksperimentere med at lukke det ene øje, når du jonglerer; det gør ikke just forehavendet lettere.

Køb Fodboldens Tricks som PDF

Tricks med balance

Hutelihut

Flemming Toft udødeliggjorde ved EM-finalen i 1992 mellem Danmark og Tyskland dette udtryk. Danmark vandt som bekendt kampen, og du kan vinde beundrende blik...

Jonglering på skuldrene

Så er vi virkelig i gang. For enkeltes vedkommende kræver dette indledningsvist en anelse styrketræning for at opbygge en egentlig flade på skulderen?! Hver ...