Det er ret grundlæggende i jonglering, at man kan holde bolden i luften. Her kan du læse meget mere om fodboldjonglering og måder at gøre det det på.

Når du begynder med at forsøge at holde bolden i luften, kan det godt være lidt svært. Begynd at øve dig med det ben, der falder dig mest naturligt.

Først sparker du bolden op i luften en gang, hvorefter du griber bolden. Så prøver du to gange i træk, inden du griber bolden. Sådan fortsætter du, indtil du kan jonglere 10 gange, så bliver du hurtigt god. Når du føler dig sikker, kan du skifte til det andet ben. Til sidst er din boldkontrol så god, at du bestemmer over bolden og ikke omvendt.

Du skal forsøge at slappe af, når du jonglerer. Det ser mere elegant ud, og det gør faktisk øvelserne lettere. Det er en fordel at være smidig ved nogle af øvelserne.

Som en ekstra udfordring kan du forsøge at variere højden af de bolde, du spiller op i luften. Endelig kan du eksperimentere med at lukke det ene øje, når du jonglerer; det gør ikke just forehavendet lettere.

Jonglering er en række manøvrer med en fodbold, som ser spektakulære ud uden at være lige anvendelige i kamp. Jonglering træner dine færdigheder i at koordinere og præcisere dine bevægelser i omgangen med bolden.

I Brasilien bruges mange forskellige bolde, når der øves teknik. Brasilianere øver gerne jonglering med en tennisbold, for hvis de kan kontrollere et så lille redskab, vil de ikke have problemer med en fodbold.

Nybegynderen kan starte med en volleybold, plastikbold eller badebold, som er lettere at jonglere med.

Der er ingen særlige krav til påklædningen til fodboldjonglering. Tøjet skal være til at bevæge sig i og ikke være alt for glat. Fodtøjet bør hverken have for høj vrist eller for store flapper.

Køb Fodboldens Tricks som PDF

Eksempel på fodboldjonglering

Skinnebenet

Måske den sværeste måde at jonglere på og faktisk også den, der ser mest kluntet og morsom ud. Det kræver en meget god smidighed i baglåret. Det er nødvendigt at løfte et helt strakt ben op i vandret, således at bolden forlader skinnebenet lige op i luften.

Fodboldjongering

Hovedet

Hold bolden i luften kun ved hjælp af hovedet.

Hutelihut

Flemming Toft udødeliggjorde ved EM-finalen i 1992 mellem Danmark og Tyskland dette udtryk. Danmark vandt som bekendt kampen, og du kan vinde beundrende blik...

Jonglering på skuldrene

Så er vi virkelig i gang. For enkeltes vedkommende kræver dette indledningsvist en anelse styrketræning for at opbygge en egentlig flade på skulderen?! Hver ...